Duhovni centar Varaždinske biskupije „Veternica“

Veternica 18b
49255 Novi Golubovec
Mob: 099/844 5601
E-mail: veternica@biskupija-varazdinska.hr

Fotogalerija

U podizborniku s lijeve strane možete pogledati  tijek obnove Centra na Veternici. Naime, do sredine prošlog stoljeća mihovljanski župnici i čazmanski kanonici su se uspjeli odupirati komunističkoj marginalizaciji, preziranju i zatomljivanju svega što je crkveno, jer je Crkva bila uvijek smatrana kao unutarnji neprijatelj broj jedan. Dakle, bilo je nemoguće imati neka osobita pastoralana događanja osim vjeronauka za djecu i Svete mise.

No, malo po malo, budući da se zgrada nije više obnavljala, sredstava nije bilo, a država tada nije davala novac za obnovu crkvenih objekata, cijeli kompleks počeo je poropadati. Zapravo je postao prava ruševina.

Kad je preč. Domislović započeo obnovu 1999. godine u Varaždinskim vijestima novinar Ivan Njegovec je u svojoj reportaži napisao naslov: „Nemoguća misija preč. Alojzija Domislovića“.

Želimo u ovom izborniku fotografijama prikazati kako je to izgledalo, ali isto tako želimo pokazati koliko su mladi svojim snagama, dobrom voljom i upornošću bili spremni odazvati se pozivima na radne akcije i volontarizam u tijeku obnove.