Duhovni centar Varaždinske biskupije „Veternica“

Veternica 18b
49255 Novi Golubovec
Mob: 099/844 5601
E-mail: veternica@biskupija-varazdinska.hr


 

Varaždinska biskupija obnovila je stari pavlinski ljetnikovac i kuriju s crkvom u mjestu Veternica u župi Mihovljan. Premda se nalazi na području Zagrebačke nadbiskupije, objektom upravlja Varaždinska biskupija, jer je isti kroz čitavu svoju povijest bio vezan uz lepoglavski samostan pavlina koji je na području Varaždinske biskupije. Od 18. rujna 2011. godine, nakon blagoslova poslije obnove, ovaj pavlinski ljetnikovac dobiva ime Duhovni centar Varaždinske biskupije.

 

U Duhovnom centru održavanju se Vikendi, posta, molitve i šutnje, a mogu ga koristiti i župne zajednice mladih, župni suradnici, vjeroučitelji, ministranti, župni zborovi i drugi vjernici katolici za svoju duhovnu obnovu.


 

 

Crkva veterničke Gospe žalosne svojom jednostavnošću i mirnoćom pruža priliku za zajednička liturgijska slavlja, molitvu i susret s Gospodinom

 

 

Kapelica sv. Ivana Pavla II. je idealno mjesto za osobnu molitvu, razmišljanje i mogućnost cjelonoćnog klanjanja pred Presvetim.

 


 

Uz Duhovni centar uređena je kalvarija koja pruža mogućnost za molitvu križnog puta, molitvu krunice ili za osobno razmišljanje

 


 

Smještajni kapacitet Duhovnog centra je do 29 osoba u sobama od 2 do 4 kreveta.  

 

Dvorana za predavanje i razmatranje opremljena je multimedijskom opremom. Po dogovoru i prema potrebi, prehrana je osigurana.

 


 

U slobodnom vremenu omogućeno je druženje u odvojenoj zgradi za igru (stolni tenis, stolni nogomet, biljar...), a travnato igralište omogućuje igru na otvorenom. Sjenica u dvorištu lijepo je mjesto za druženje i odmor, a vidik se pruža na prekrasn krajolik.

 

O svemu više pogledajte u izborniku Fotogalerija.